Anna Mette Exner Arkitektur udvider ved at overtage mindre tegnestue!

Fra 1. februar overtager Anna Mette Exner Arkitektur både medarbejdere, opgaver og kunder fra Dannemand Frost Arkitekter, og Esben Dannemand Frost indtræder som daglig tegnestueleder. Tegnestuen vokser dermed med nye arkitekter, flere spændende projekter og et øget fokus på at skabe nyt liv i de gamle bygninger.

Overtagelsen udvikler tegnestuens nuværende specialer indenfor kirke og kulturarv med øget fokus på transformation og landdistrikter. Ambitionen er at styrke tegnestuens kompetencer, skabe et endnu stærkere og mere specialiseret team for vores kunder, samt at øge fokus og omsætning særligt indenfor transformation som forretningsområde.

”At tegnestuen nu vokser, er en unik situation hvor Esben og jeg har fundet sammen i en fælles ambition og tilgang til at udvide tegnestuens virke. Vi kender hinanden fra branchen, og har altid haft faglig respekt for hinanden. At Esben nu træder ind med sine projekter, kompetencer og netværk giver os mulighed for at både at udvikle rækkevidde og forretning, men også at forstærke vores faglighed og arkitektoniske profil på markedet.”

Anna Mette Exner

Tegnestuen leverer arkitektrådgivning fra idé til færdigt byggeri, og får med overtagelsen styrkede kompetencer til særligt de tidlige faser i byggeprocessen, hvor også projektudvikling og finansiering er i fokus. Både Anna Mette og Esben er entreprenante arkitekter med holdninger, der gerne deltager i udviklingsprojekter, forskning og forsøg.

Tegnestuen vil den kommende tid have særligt fokus på kirkernes kulturarv – både de moderne kirker fra 1970erne og landsbykirkerne – og transformationsprojekter, hvor der kommer nye fælleskaber i de historiske rammer. Dette omfatter både den industrielle arkitektur som i Gellerup, hvor tegnestuen står i spidsen for et virksomhedsfællesskab, og i historiske og bevaringsværdige bygninger i hele landet.

”Jeg har altid beundret Anna Mette for hendes tilgang til kulturarven, og den arkitektur som mødet mellem nyt og gammelt skaber. Jeg har selv haft fokus på at få de innovative og udfordrende projekter i de gamle bygninger til at ske i virkeligheden. Det er både en personlig drivkraft, og en samfundsmæssig vigtig dagsorden. Jeg glæder mig derfor meget til at fortsætte arbejdet med transformation og projektudvikling i Anna Mette Exner Arkitektur.”
Esben Dannemand Frost

Esben Dannemand Frost har siden 2015 været indehaver af tegnestuen Dannemand Frost Arkitekter, der gennem årene havde specialiseret sig i transformation af eksisterende byggeri til nye formål. Tegnestuens medarbejdere og aktuelle opgaver i hele landet er fra 1. februar en del af Anna Mette Exner Arkitektur.