Anna Mette underviser i Oslo: Senmodernismens betonarkitektur

28.05.2024

Anna Mette Exner underviser på kursus i Oslo for Norske Arkitekters Landsforbund.

Kurset hedder ‘Bevaring og utvikling: Senmodernismens betongarkitektur’, og handler om de særlige udfordringer der knytter sig til genbrug, revitalisering og transformation af betonarkitektur fra 1960’erne-70’erne.

På kurset deltager Anna Mette som oplægsholder sammen med andre forskellige faggrupper og roller, både arkitekter, forfattere/filmskabere, kulturarvsforvaltning, entreprenører og bygherrer, der deler viden og erfaringer.

Foto: Gellerup 1972, Thomas Pedersen og Poul Pedersen

LÆS MERE

Nyt kursus om transformation, værdisætning og dokumentation hos Arkitektforeningen

23.04.2024

Anna Mette Exner underviser i dag på første modul af et kursus om transformation af eksisterende ejendomme.

Et kursus for rådgivere, der er absolut aktuelt: Det voksende pres på klodens ressourcer gør det nødvendigt for byggebranchen at tænke radikalt. Vi er nødt til at genbruge bygninger, materialer og teknikker – og vi er nødt til at gentænke arkitektfagligheden og genfinde en kærlighed til hverdagsbyggeriet.

LÆS MERE

Flotte bevillinger til Fabrikken i Brønderslev – efter forundersøgelse fra tegnestuen!

04.04.2024

Op til påsken kom de store og gode nyheder om, at Kulturområde Hedelund med kulturhuset Fabrikken i Brønderslev bliver en realitet!

PN Beslags historiske produktionsbygninger i Brønderslev skal nu omdannes til byens nye, centrale kultur- og samlingssted. Brønderslev Kommune, Vildmosemuseet og Brønderslev Amatørscene står bag det visionære projekt til 130 millioner kroner, som nu støttes af A.P. Møller Fonden og den filantropiske forening Realdania med 45 millioner kroner hver.

Brønderslev Kommune igangsatte i 2023 med støtte fra Realdania en forundersøgelse med udgangspunkt i byrådets vision, som nu kan tage form med de flotte bevillinger. Anna Mette Exner Arkitektur har været projektleder på forundersøgelsen i et team med ingeniørfirmaet Søren Jensen, by- og landskabsarkitekterne fra BY+LAND, ekspert i turisme- og oplevelsesøkonomi John Hird og revisionsfirmaet BDO Brønderslev.

Vi siger mange tak for samarbejdet til teamet, kommunen og alle aktørerne omkring Fabrikken – og stort tillykke til alle!

Se pressemeddelelsen her

Debat om City Vest: Idag på Gellerup Bibliotek kl. 16:30!

13.03.2024

Kom med og bliv klogere når Anna Mette og projektleder for A. Enggaard A/S Lars Thesmer Sørensen diskuterer City Vests fremtid.

To basale spørgsmål:
– Hvilken betydning har de 50-årige bygninger
i det nu lukkede butikscenter City Vest?

– Har vi brug for noget på dette sted,
som binder Gellerup sammen med det øvrige Aarhus?

Debatten modereres af Peter Jørgensen fra Gellerup Bibliotek.

Se mere om arrangementet her

Hvordan finder vi det smukke i den grimme arkitektur? Anna Mette Exner til MorgenDAC

05.03.2024

Bevaring har fået en helt ny betydning i arkitekturen. Det er ikke alene et spørgsmål om kulturarv, men også om bæredygtighed. Men hvordan forandrer vi vores forventninger til æstetikken og omfavner det, vi før kaldte grimt? Er det også kulturarv? Det spørger MorgenDAC om på Arkitektskolen Aarhus idag.

“Vi har inviteret arkitekt MAA Anna Mette Exner, der med sin egen tegnestue sætter fokus på bevaringsværdige bygninger og blandt andre har forsvaret det ellers udskældte Gellerupparken. Vi har også inviteret liebhavermægler Adam Schnack, der er kendt for at sælge både smukke og dyre boliger. Sammen med dem diskuterer vi, hvad der skal til for at udfordre danskernes boligdrømme, og hvad bæredygtighed kommer til at betyde for den arkitektur, vi ser, skaber, sælger og køber i fremtiden.”

Se mere om arrangementet her

Anna Mette Exner Arkitektur er på Restaureringsseminar 2024!

25.01.2024

Vi er tilstede på årets seminar om restaurering, der arrangeres i samarbejde mellem Det Kongelige Akademi, Arkitektskolen Aarhus og Slots- og Kulturstyrelsen.

Med udgangspunkt i den nyeste forskning og aktuelle eksempler på den byggede kulturarv i bred forstand diskuterer vi sammen med fagfæller spørgsmålene:

Hvad er kulturarvens rolle i en fremtidig bygningskultur, der skal respektere de planetære grænser? Kan de fredede og bevaringsværdige bygninger i stedet for at udgøre et problem, danne forbilleder for den nødvendige bæredygtige omstilling?

Se seminarets program her

Davinde Kirkes Anneks – ny artikel i magasinet Byggeri

23.11.2023

Vores projekt med det nye anneks ved Davinde Kirke er blevet portrætteret i novemberudgaven af magasinet Byggeri.

“En fynsk kirke har fået det yndigste anneks. På en gammel skursokkel lokker det nye hus med kirkekaffe i rosa romantik, og som et fint lille skrin skaber bygningen en skøn samklang med den gamle middelalderkirke.

Det er ikke kun den bløde arkitektur, det menneskelige fællesskab og nærheden til naturen, som det lille vidunder af et anneks mestrer. Her er også harmonisk samklang med kirken, som annekset betjener.”

Se artiklen i Byggeri her

NYE BOLIGER I GAMLE BYGNINGER – ny publikation med 20 projekter fra Danmark og udland

15.11.2023

Tegnestuen har været redaktion på publikationen, wayfab ApS har lavet skønt layout og Realdania og Grundejernes Investeringsfond har støttet tilblivelsen. Et godt samarbejde om et vigtigt emne!

For at skabe flere boliger og et mere bæredygtigt boligbyggeri i Danmark skal transformation, fortætning og ombygning af den eksisterende bygningsmasse være en væsentlig vej at gå.

Formålet er at inspirere byggebranchen og vise, hvordan den eksisterende bygningsmasse kan bruges til spændende og anderledes boliger i høj kvalitet!

Se publikationen hos Realdania

Anna Mette Exner Arkitektur udvalgt til Underværkers rådgivertrup!

13.11.2023

Underværker er en Realdania-kampagne, der støtter frivillige ildsjæle, der arbejder med lokale fællesskabende projekter i det byggede miljø.

Rådgiverne nu udvalgt for 2024-2027, og vi står klar til at hjælpe ildsjæle med at løfte deres Underværker-projekter.

Billedkreditering: Maria Dønvang

Læs nyheden her

Genbrug på matriklen ved renovering – tegnestuen med i nyt forskningsprojekt

12.10.2023

Hvad vil det betyde for arkitekters designproces, hvis de har bedre adgang til information om genbrugsmaterialer? Det skal et nyt forskningsprojekt med titlen ’Genbrug på matriklen ved renovering,’ ledet af Arkitektskolen Aarhus og støttet af Realdania, besvare.

Forskningsprojektet strækker sig over godt to år. Hvert år vil der blive udvalgt en ny case, som repræsenterer et aktuelt transformations- og renoveringsprojekt og en typologi med opskaleringsmuligheder. Her vil studerende og partnere udvikle et idékatalog med forslag til, hvordan de materialer, der allerede findes på byggegrunden, kan genbruges på matriklen.

Læs nyheden her