Stenum Kirke

Adresse: Bogfinkevej 25, Stenum, 9700 Brønderslev
Type: Værdisætning og udviklingsprojekt for 5 kirker
Opdragsgiver: Kirkefondet
Finansiering: Kirkefondet og Kirkeministeriet
Areal: 139 m2 (indvendigt)
År: 2016

‘Ungdomskirke’

Stenum Kirke blandt de fem udvalgte kirker i idékataloget: ’Landsbykirken som et aktiv’ af Kirkefondet. Idekataloget er udarbejdet med henblik på at inspirere menighedsråd og lokalsamfund til, hvordan man kan bruge de gamle middelalderkirker på nye måder, og samtidig bruge dem som kirke til gudstjeneste og kirkelige handlinger. Projektet er til inspiration og ikke realiseret.

Det foreslås, at Stenum Kirke bruges som ungdomskirke. Den kullede kirke, Stenum Kirke, er opført i granitkvadre og munkesten. Den lille kirke med det lavloftede rum og skævhederne i murværket vidner om et beskedent lokalsamfund, hvor man ikke har haft brug for en stor og imponerende kirke. I Stenum er der ikke mange unge mennesker, men de der er, mangler et sted, hvor de kan samles.

‘Ungdomskirke’

For at opnå maksimal fleksibilitet fjernes både eksisterende knæfald og bænke. Det nye møblement kommer blandt andet til at bestå af kasser og puder i forskellige former og materialer. Kirkerummet kan bruges til eksperimenterende og anderledes opstillinger til gudstjenester, spændende undervisningsrum, lektiecafé, dansegulv med musik, teatersal med scene og scenetæppe, biograf, sovesal og meget mere.